Kiállítások

Orchidea kiállítás 2012

Orchidea_ki_ll_t_s_2012

 

Chelsea Flower Show

A nagyszabású kiállítást 87 éve rendezik meg, így a világ legrégebbi, és legrangosabb kertépítészeti kiállítása; látogatói a világ minden részéről érkeznek. Jelentőségét jelzi, hogy minden évben az angol királynő nyitja meg.

Az első napon csak a Royal Horticultural Society (RHS) Angol Királyi Kertészeti Társaság tagjai látogathatják a kiállítást, melynek ügyvezetőnk is tagja. A többi napon is csak 14 éves kor felett lehet megtekinteni.

A helyszínen jegyeket már nem lehet vásárolni, a jegyek már hónapokkal a kiállítás előtt elkelnek. A kiállítás területén ízelítőt kaphatunk az angol kertkultúra legújabb, és hagyományos kertkialakításaiból. A kialakított kis kerteket szigorú szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat a Winsley- ben (Londontól 60 km-re) újra megépítik, és a nagyközönség számára megörökítik. A kialakított kerteken kívül csodálatos virágokban és virágkötészeti alkotásokban gyönyörködhet a látogató Mindezeken kívül számtalan kerti kiegészítő berendezés látható, illetve meg is vásárolható.

Néhány képpel szeretnénk a kiállításról ízelítőt mutatni.

 

Hortus Hungaricus 2008

Idén először állított ki kiállításokon a MAKEOSZ (Magyar Kertépítők és Fenntartók Országos Szövetsége) megmutatva ezzel, hogy Magyarországon is van igényes kertépítés, mely méltán tarthat igényt figyelemre, a kertet szerető nagyközönségtől.

A kiállításokon való részvételben, építésben cégünk is aktívan részt vett. A kertépítésben ma használható szép igényes kertkialakításokhoz ízelítőt, apró ötleteket, hangulatot, víz látványelemek használatát próbálták a kiállításokra elkészített standok megmutatni.

A kiállítások látogatóinak körében a standok nagy feltűnést, és sikert értek el. Sokan érezték úgy, hogy hasonló hangulatot, megoldásokat szeretnének kialakítani saját kertjükben is. A gyerekek a víz jelenlétének örültek a legjobban. A felnőttek kertélményét, a kikapcsolódást segítette a Cafe Frei finom kávéival.

A Garden Expo kiállításon a stand a „Legzöldebb stand” elismerő díjat kapta, mely tükrözte a látogatók elismerését. Megmutatta, hogy szükség van az ilyen és ehhez hasonló bemutatókra, mely az igényes kertépítés elterjedését segíti hazánkban.

Büszkék vagyunk rá, hogy a bemutatók sikereihez mi is aktívan hozzájárulhattunk.

Kiállítások : Garden Expo Budapest , World of Wellness Budapest, Florália Budapest

 

Tullin

Szeptember elején az ausztriai Tulln-ban rendeztek kertészeti kiállítást, ahol a legmegragadóbb a modern virágkötészeti kiállítás volt, valamint a színvonalas bemutató kertek.

 

Köln – GAFA

Az Oase Kft meghívására, – melynek ez úton is szeretnénk köszönetet mondani – Kölnben a GAFA kiállításon vehetett részt ügyvezetőnk.
A kiállításon a szakma legújabb fejlesztéseit: új tótechnikai eszközöket, a kertépítésben használható legújabb fejlesztéseket, és növény újdonságokat mutattak be. Pár képpel szeretnénk ízelítőt nyújtani.

 

Első Magyar Kertépítő Verseny

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége Szervezésében,
az Első Magyar Kertépítő Verseny!

2009. szeptember 16-20.
Hortus Hungaricus kiállítás – Szigetszentmiklós.

Sokat vártunk rá, egy olyan eseményre ahol a kertészeti szakma igazán megmutathatja a nagyközönségnek mit tud, milyen csodákra képes. Bízunk benne Ön is ott lesz velünk, ahol szeretettel várjuk! A kertről, mint élményről, 23 elképzelést láthatnak az érdeklődők a kiállítás ideje alatt…

Cégünk örömmel vesz részt a rangos eseményen. Eddig is aktívan részt vettünk a MAKEOSZ munkájában, ügyvezetőnk elnökségi tagként is segíti a szakmai munkát. A szövetség kiállításokon való megjelenésében részt vállaltunk, ahogy hírleveleinkben erről be is számoltunk.

A verseny nagy lehetőség, hogy az itthoni kertépítők bemutatkozhassanak a kiállítás látogatóinak. Egy kicsit irigykedve figyeltük, a külföldi kiállításokon a kinti kertépítő kollégákat, akiknek lehetősége volt részt venni ehhez hasonló eseményeken. Persze nálunk is voltak megmérettetési lehetőségek, de ilyen nagy volumenű a látogató közönségnek való, bemutatkozási lehetőség nem volt.

A kiállítás szervezői 15 ezer látogatóra számítanak, amelynek egyik önálló programja lesz a verseny. A versenystandokat sorsolással fogják kiosztani a jelentkezők között. A kerteket nyílt terepen kell majd felépíteni, vagyis az időjárás komolyan befolyásolja a verseny kimenetelét. Két nap áll rendelkezésre, hogy az indulók befejezzék a nagy művet.

A lényeg, hogy a kész kert minél kevéssé térjen el a megadott tervtől.

A kiállítás két napja alatt online is lehet kérdezni a kertépítőket a www.makeosz.hu honlapon megadott élő, videó-chat csatornán keresztül.

A verseny nem titkolt célja, hogy minél többen kapjanak kedvet saját, zöld pihenő terük és megálmodott kertjük megtervezéséhez és megépítéséhez.

A tervek szerint ez a szakmai megmérettetés minden évben megismétlődik és a kertészeti szakma és a kertészet iránt érdeklődők, legnagyobb találkozóhelyévé válik majd.

És igen, itt volt! A Szabó Kertépítő Kft. bronzérmes kertje:

 

Kertépítő Verseny 2011

Kertepito_2011

© 2012-2013 Szabó Kertépítő Kft. | Minden jog fenntartva!
Design & Grafika: T. Szabó Gergő, Szerkesztés: Kapeller Anikó